Betaalbare woningen in legerkazerne Panquin

Door Jan Spooren op 27 december 2014, over deze onderwerpen: Regionale en lokale dossiers

Tervuren is klaar met zijn huiswerk. De begroting van 2015 is rond. Het personeel kan opgelucht ademhalen, want burgemeester Jan Spooren belooft dat niemand afvloeit. Opvallend is ook de herbestemming van de kazerne: daar moeten betaalbare woningen in komen.

Burgemeester Jan Spooren: "Tervuren wil in dit dossier de rol van regisseur opnemen en zal dit voorjaar partners zoeken die mee willen investeren", zegt Jan Spooren. "De ontwikkeling van de Kazerne Panquin moet een bijdrage leveren aan betaalbaar wonen, het verblijfstoerisme stimuleren en een aantal publieke functies huisvesten. Dat moet gebeuren met respect voor de historische waarde van dit monument."

Geen belastingverhoging

En er is meer goed nieuws voor de inwoners van Tervuren. "Er komt zeker geen belastingverhoging. De kwaliteit van de dienstverlening blijft gegarandeerd en er is geen sprake van afvloeiingen bij het personeel, noch bij de gemeente noch bij het OCMW."

Minder inkomsten

Nochtans was het geen gemakkelijke oefeningen dit jaar. Mario Van Rossum, schepen van financiën gaf toe dat de geraamde resultaten voor 2013 en 2014 onverwacht laag waren uitgevallen, wat meteen 1,2 miljoen euro minder inkomsten betekende.

Brandweerhervorming

"Ook de recente brandweerhervorming en het terugschroeven van heel wat Vlaamse sectorale subsidies van Vlaanderen voor jeugd, sport en cultuur wegen zwaar op de gemeentekas. De lange lijst investeringen met de bouw van een ondergrondse parking, het Vrijetijdscentrum en andere centra zowel in het centrum en de gehuchten blijft onaangeroerd. Het komende jaar wordt ook zeer druk met de laatste fasen van de heraanleg van de N3 en het opstarten van het nieuwe GITO- project langs de Leuvensesteenweg", besluit de schepen. (DLO)

Link

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-tervuren/betaalbare-woningen-in-legerkazerne-panquin-a2164215/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is