Gemeente Tervuren neemt beheer over van Sportcentrum Defensie in Duisburg

Door Jan Spooren op 17 september 2019, over deze onderwerpen: Regionale en lokale dossiers

Vanaf 1 januari 2020 krijgt krijgt de gemeente Tervuren voor een periode van 20 jaar een kosteloos gebruiksrecht over het Sportcentrum Defensie in Duisburg, die onder meer een golfterrein, een voetbalveld, 11 tennisvelden en twee sporthallen omvat. Hier kunnen in de toekomst sportverenigingen terecht, waarbij de nadruk ligt op lokale verankering, jeugdwerking en het sociale aspect rond het sportgebeuren. 

Nieuw veld voor hockeyclub Blue Lions

Voor de Blue Lions wordt er een gloednieuw hockeyveld aangelegd op het huidige voetbalveld. Daarnaast wordt ook een overdekte hal voor The Healing Horse voorzien, een vzw die therapeutisch paardrijden organiseert voor kinderen met een beperking. Jan Spooren is zeer tevreden met de overeenkomst: "Op deze manier realiseren we het ontbrekende puzzelstuk in ons mooie verhaal rond sportinfrastructuur en bieden we een oplossing voor de nijpende overbezetting van het sportterrein aan Diependal."

Realistisch uitbatingsmodel

Na de goedkeuring van de concessieovereenkomst wil de gemeente snel werk maken van een uitbatingsmodel dat financieel haalbaar is, maar tegelijkertijd maximaal gebruik maakt van de vele mogelijkheden die het schitterende domein biedt. De gemeente zal een aantal basisrenovaties en de aanleg van het hockeyterrein voor eigen rekening nemen, maar is niet van plan om de site zelf uit te baten. De uitbating willen ze namelijk op een creatieve manier uitbesteden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is