Meer pensioen voor wie langer dan 45 jaar werkt

Door Jan Spooren op 24 oktober 2017, over deze onderwerpen: Werken, Pensioenen
Grootvader en kleinzoon

Mensen die langer dan 45 jaar werken, zullen een hoger pensioen krijgen. Dit zal de levensstandaard van veel toekomstige gepensioneerden echt verhogen. Zij kunnen gemiddeld 52 euro per maand extra pensioen opbouwen voor elk jaar dat zij langer werken bovenop een volledige loopbaan. “Deze maatregel maakt deel uit van een rechtvaardige én duurzame hervorming van onze pensioenen”, zegt Kamerlid Jan Spooren.

Bruggepensioneerden of langdurig werklozen krijgen bovendien de mogelijkheid een vervroegd pensioen op te nemen na een loopbaan van 42 jaar. Het gewicht van de niet-gewerkte periodes zoals werkloosheid en brugpensioen wordt wel verminderd in de pensioenopbouw. Voor het extra pensioen dat een loopbaan langer dan 45 jaar opbrengt, tellen alleen effectief gewerkte jaren mee.

“Zo versterken we de band tussen de sociale bijdragen die iemand betaalt en het pensioen dat hij of zij opbouwt”, besluit Jan Spooren. “We zorgen er niet alleen voor dat langer werken ook effectief een hoger pensioen oplevert, maar houden tegelijkertijd de wettelijke pensioenen betaalbaar.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is