N-VA wil de arbeidsdeal uitvoeren via wetsvoorstel

Door Jan Spooren op 16 januari 2019, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering
Werknemers aan het werk op kantoor

“Voor de N-VA blijft de uitvoering van de arbeidsdeal een prioriteit.” Kamerlid Jan Spooren heeft de nodige wetsvoorstellen ingediend om de arbeidsdeal op een correcte en coherente manier uit te voeren. “Het is echter ongehoord dat deze ontslagnemende regering zonder enige legitimiteit, doet alsof ze volheid van bevoegdheid heeft en dit alsnog met een wetsontwerp wil regelen”, zegt Kamerlid Spooren.

Du jamais vu

“De partijen van deze minderheidsregering houden mordicus vast aan de bespreking van de arbeidsdeal op basis van een wetsontwerp van een regering in lopende zaken. Dit is politiek du jamais vu en geeft ook geen enkele rechtszekerheid,” legt Jan Spooren voort uit.

Het parlement heeft wel de volheid van bevoegdheid. Daarom diende de N-VA-fractie de arbeidsdeal in in de vorm van twee wetsvoorstellen. Ook Kamerleden van Open Vld, MR en CD&V volgden deze redenering en dienden een wetsvoorstel om de arbeidsdeal uit te voeren.

Democratische realiteit

“Het is hoog tijd dat de partijen van deze minderheidsregering stoppen met doen alsof dat deze regering nog initiatieven kan nemen, dat ze zich aanpassen aan de democratische realiteit en ons wetsvoorstel om de arbeidsdeal uit te voeren mee ondertekenen en stemmen,” besluit Jan Spooren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is