Recordpremie voor project Panquinsite

Door Jan Spooren op 26 juni 2019, over deze onderwerpen: Regionale en lokale dossiers

Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 3.222.894,25 euro toe voor de restauratie van de site van de voormalige Panquinkazerne in het centrum van Tervuren.

De historische gebouwen (het Hoefijzercomplex en de Orangerie) dateren uit het midden van de 18e eeuw en werden in 2004 beschermd als monument. In 2014 verliet Defensie de kazerne en kocht Tervuren ze aan. De gemeente sloot vorig jaar een overeenkomst met het consortium van projectontwikkelaar ION en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV om er een nieuwe bestemming aan te geven. 

Nieuwe bestemming

Na restauratie wordt in de kazerne een viersterrenhotel ondergebracht met een 100-tal kamers, evenals onder meer een restaurant en brasserie. Ook het gemeentelijk museum zal er een plaats krijgen. Daarnaast worden op de site drie nieuwbouwvleugels met in totaal zo’n 100-tal woonentiteiten opgetrokken die zich ruimtelijk en architecturaal zullen inbedden in de directe omgeving. Met de Vlaamse subsidie zal ook de kasseiverharding en parkmuur worden gerestaureerd. Ook het Agentschap voor Natuur en Bos subsidieert het project met 600.000 euro voor werken in de omgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is