SWT vloekt met Arbeidsdeal

Door Jan Spooren op 18 juli 2018, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Activering, Pensioenen
carrefour

De N-VA betreurt de beslissing van de federale minister van Werk om bij Carrefour de SWT-regeling toe te laten (het vroegere brugpensioen). Die goedkeuring valt niet te verzoenen met de Arbeidsdeal die nu op tafel ligt.

Bij Carrefour kunnen 600 werknemers vanaf 56 jaar via SWT bijna hun volledige inkomen behouden. Zo stijgt de kans dat ze tot aan hun pensioen in de werkloosheid blijven. “Het afschrijven van zoveel talent is een slecht signaal. Bedrijven zijn wanhopig op zoek naar werkkrachten. Alleen al in Vlaanderen staan 6.000 vacatures open in de detailhandel”, aldus Kamerlid Jan Spooren.

Arbeidsdeal moet SWT afbouwen

Het is een zoveelste reden om het SWT-systeem zo snel mogelijk af te bouwen. De Arbeidsdeal die momenteel op tafel ligt, biedt een gelegenheid. Die deal moet net méér mensen aan het werk krijgen en houden, om onze sociale bescherming te garanderen. “SWT vloekt met alle doelstellingen en principes van de Arbeidsdeal”, aldus Jan Spooren. “Het belemmert een succesvol activeringsbeleid en discrimineert oudere werknemers.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is