Tervuren wil jongeren behouden

Door Jan Spooren op 3 september 2016, over deze onderwerpen: Regionale en lokale dossiers

Jonge Tervurenaren kunnen dankzij een nieuw woonproject kavels aan de Kisteveldlaan kopen tegen een lagere prijs en zo in eigen streek blijven wonen.

De gemeenteraad heeft de verkoops- en toewijzingsvoorwaarden goedgekeurd voor een woonproject aan de Kisteveldlaan. Er worden achttien kavels te koop aangeboden tegen prijzen die tien tot 28 procent onder de marktwaarde liggen. Jonge inwoners die de grond kunnen kopen tegen een percentage van de prijs als ze aan enkele voorwaarden voldoen, krijgen voorrang.

“Veel jonge mensen wijken uit omdat ze hier geen betaalbare gronden vinden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Woonbeleid Mark Van Roy (Groen). “Door de nabijheid van de grootstad swingen de woning- en grondprijzen de

pan uit. Met de voorwaarden geven we mensen tussen 21 en 45 jaar die niet in aanmerking komen voor sociale huisvesting of onvoldoende middelen hebben om een bouwgrond te kopen, de kans om in eigen gemeente te blijven wonen.”

Burgemeester Jan Spooren (N-VA) bevestigt dat het project navolging krijgt. “In de ontwikkeling van Panquin hebben we een aanzienlijk aandeel gereserveerd voor betaalbaar wonen”, zegt hij. “Daarnaast hebben we een dossier opgestart om het GITO om te vormen tot een wooncomplex nadat de leerlingen in september volgend jaar hun intrek genomen hebben in de nieuwe gebouwen naast de Britse school.” 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland, Za. 03 Sep. 2016, Pagina 4, Dries Charlier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is